El dijous 29 d'octubre al matí quan vam arribar a l’escola vam anar al menjador i ens vam dividir per grups. Primer vam rentar-nos les mans amb sabó per no embrutar els panellets. Després vam recordar la recepta per fer els panellets i els seus passos.
INGREDIENTS:
- farina d’ametlla
- sucre
- patata bullida
- ous
- coco i codonyat
A
continuació vam seguir aquestes instruccions per fer els panellets de coco:Xafar
les patates bullides i calentetes.
- Afegir el sucre i remenar-lo amb les patates.
- Batre els ous i afegir-los a la patata i el sucre.
- Afegir la farina d’ametlla i barrejar-ho tot amb les mans una bona estona.
- Posar el coco i tornar a remenar una mica.
- Agafem una mica de massa i fem una bola petita en forma de panellet.
- Després els passem pel sucre per arrebossar-los.
- Per acabar cal posar-los al forn fins que estiguin rossets.
Per fer les panellets de cononyat vam seguir aquests passos:
- Xafar les patates bullides i calentetes.
- Afegir el sucre i remenar-lo amb les patates.
- Batre els ous i afegir-los a la patata i el sucre.
- Afegir la farina d’ametlla i barrejar-ho tot amb les mans una bona estona.
- Estirar la massa amb l'ajuda d'un corró.
- Afegir les tires de codonyat sobre la massa estirada.
- Enrotllar la massa com "un xurro".
- Tallem en petites porcions.
- Ensucrem els trossets de panellets.
Per acabar de celebrar la Castanyada, el divendres 30 d’octubre els alumnes de l'escola vam sortir al pati i vam menjar els panellets que havíem fet dijous i castanyes torrades. Tot estava boníssim!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada