dimecres, 4 de novembre del 2015

LA CASTANYADA DE CICLE MITJÀ

Redactors/es: Classe de 3r

El dijous 29 d'octubre al matí quan vam arribar a l’escola vam anar al menjador i ens vam dividir per grups. Primer vam rentar-nos les mans amb sabó per no embrutar els panellets. Després vam recordar la recepta per fer els panellets i els seus passos. 

INGREDIENTS:
  • farina d’ametlla
  • sucre
  • patata bullida
  • ous
  • coco i codonyat

A continuació vam seguir aquestes instruccions per fer els panellets de coco:Xafar les patates bullides i calentetes.
  1. Afegir el sucre i remenar-lo amb les patates.
  2. Batre els ous i afegir-los a la patata i el sucre.
  3. Afegir la farina d’ametlla i barrejar-ho tot amb les mans una bona estona.
  4. Posar el coco i tornar a remenar una mica.
  5. Agafem una mica de massa i fem una bola petita en forma de panellet.
  6. Després els passem pel sucre per arrebossar-los.
  7. Per acabar cal posar-los al forn fins que estiguin rossets.

Per fer les panellets de cononyat vam seguir aquests passos:
  1. Xafar les patates bullides i calentetes.
  2. Afegir el sucre i remenar-lo amb les patates.
  3. Batre els ous i afegir-los a la patata i el sucre.
  4. Afegir la farina d’ametlla i barrejar-ho tot amb les mans una bona estona.
  5. Estirar la massa amb l'ajuda d'un corró. 
  6. Afegir les tires de codonyat sobre la massa estirada.
  7. Enrotllar la massa com "un xurro".   
  8. Tallem en petites porcions.
  9. Ensucrem els trossets de panellets.


Per acabar de celebrar la Castanyada, el divendres 30 d’octubre els alumnes de l'escola vam sortir al pati i vam menjar els panellets que havíem fet dijous i castanyes torrades. Tot estava boníssim!


  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada